Anmälan till kurs

Från fårskallar till samarbetskap och kollektiv intelligens

Det finns inga ledare utan följare

Det finns inga ledare utan följare. Trots det vet människor väldigt lite om följarskap. Nu har du möjlighet att delta i en unik workshop som tidigare begränsats till enskilda företag, organisationer, universitet och Försvarsmaktens ledningsregemente. 

I närmare 20 år har författaren och följarskapsexperten Christian Monö utforskat världen ur ett följarperspektiv. Hans arbete i naturligt ledar- och följarskap har uppmärksammats både i Sverige och internationellt då det utmanar traditionella föreställningar om vad det innebär att vara en ledare och följare.

Vill du nå bättre resultat, öka engagemang, effektivitet och produktivitet i ett team? Önskar du mer kreativitet och nytänkande i din organisation? Då är denna workshop något för dig. Under denna dag utforskar vi styrkan och drivkraften i ett naturligt ledar- och följarskap.

Chris Monö with lightbulb

Upplägg

Denna workshop är en introduktion till naturligt ledar- och följarskap. Deltagarna får också de teoretiska grunderna som krävs för att förstå vikten av att bygga ett starkare samarbetskap i ett team eller på en arbetsplats.

Pass 1: Följarperspektivet

I flera decennier har forskare och experter studerat världen ur ett ledarperspektiv. Varför? Och vad händer när vi byter perspektiv och börja se världen ur följarnas ögon?

Pass 2: Ledarskapsmyten

I denna del diskuterar vi ledarskapsindustrin och myten om ledarens betydelse. Hur påverkar ledarskapsfokuset våra arbetsplatser och vårt samhälle? Hur kommer det sig att företag satsar på några få individer (de så kallade ledarna) när det är allas beteenden man vill påverka?

Pass 3: Från fårskallar till samarbetskap och kollektiv intelligens

I denna del utforskar vi det naturliga följarskapets ursprung och hur det har bidragit till mänsklighetens utveckling genom tiderna. Vi lär oss mer om det Monö kallar samarbetskap och hur det hänger ihop med naturligt ledar- och följarskap. Vi diskuterar även hur naturligt följarskap bidrar till kollektiv intelligens. 

Pass 4: Går det att implementera naturligt ledar- och följarskap på arbetsplatsen?

I den sista delen syr vi ihop allt och blickar framåt. Går det att implementera naturligt ledar- och följarskap i ett team eller på en arbetsplats? Finns det företag idag som redan gör detta? Hur kommer framtiden se ut och varför måste vi släppa taget om den traditionella synen på ledare och följare?

Plats?
Stockholm.
Hotell Skeppsholmen, skridskopaviljongen
(läs mer om lokalen)

När?
Torsdag den 23 maj 2024

Pris
6 900 exkl moms.*
*I priset ingår lunch, fika och boken ”Konsten att Följa”.

Program

8:30 – 9:00 Registrering och kaffe/te
9:00 – 10:30 Pass 1
10:30 – 10:45 Fika
10:45 – 12:00 Pass 2
12:00 – 13:00 Lunch
13:00 – 14:30 Pass 3
14:30 – 14:50 Fika
14:50 – 16:00 Pass 4
16:00 – 16:30 Summering och avslut

 

Anmälan

 

    Vänligen notera: Kostnadsfri avbokning fram t.o.m 22 april. Därefter utgår en avanmälningsavgift på 1100kr/person vid avbokning.