Vad vet vi om följarskap

Det fascinerar mig att människor tillbringar år med att studera hur man leder men inte en dag åt hur man följer. Företag investerar miljoner i ledarskapsutveckling men inte en krona på följarskap. Vad beror det på?

Som jag ser det finns det två anledningar till detta. För det första anser folk fortfarande att det är fult att vara följare.

För det andra har vi fått lära oss att nyckeln till framgång ligger i ledarskapet och om svaret på alla frågor ligger i knät på de som leder, varför skulle vi vilja slösa tid på följarskap?

Men min fråga förblir densamma idag som den var för 16 år sedan: hur kan vi vara så säkra på att ledare är nyckeln till framgång om vi inte kan något om följarskap? Och varför anser vi att det är så fult att vara följare när vi inte vet vad det innebär att följa?

Vi har fokuserat på ledarskap i årtionden. Kanske är det dags att se vad vi kan åstadkomma om vi ser bortom det traditionella ledarskapsperspektivet? Eller vad säger du? 

Observera att du måste acceptera cookies på denna sida för att videor ska fungera. För mer information, besök vår sida för cookies.

Leave a Reply