Följare är inte får

Jag har ägnat större delen av mitt arbete med följarskap med att försöka förändra människors syn på följare.  Även om intresset för ämnet ökat markant de senaste åren så fortsätter många att förknippa följare med får. Och jag lovar dig, det är INTE menat som en komplimang.

Av någon anledning ser vi får som både lata och korkade. Faktum är att de anses så dumma att de ständigt måste styras och kontrolleras, annars dör de. Jag tycker lite synd om fåren för de är ganska smarta. Dessutom är det här en enorm förolämpning mot de som ska följa ledare. 

Följare är inte varken dumma eller några lata och mesiga nickedockor som bara lyder någon annans order. Som vi kommer se i kommande inlägg finns det en kraft i följarskapet – en kraft så stark att den kan avsätta regeringar, få företag att nå oanade höjder och förvandla en okänd flicka till global miljöhjälte. Ja, jag pratar förstås om Greta. 

Så nej, följare är inte får.

Enligt mig är de hjältar.

Du måste acceptera cookies på denna sida för att videor ska fungera. För mer information, besök vår sida för cookies.

Leave a Reply